Bruggentochtje

Vandaag over heel wat bruggen van Can Tho naar Vinh Long gefietst. De tweede brug is degene die je op de foto's ziet vanaf het dakterras van het hotel, groot, hoog en heel erg lang. De andere bruggen waren van het normale kaliber. De route was verder mooi landelijk, kleine weggetjes, veel fruit- en tuinplantenteelt en heel veel rijstteelt.

Gisteravond wat gedroken bij een bar waar het personeel bestond uit jonge studenten die allemaal graag Engels wilden praten. Dat was heel erg leuk, zij hun Engels oefenen en ik kon heel veel vragen stellen (en overigens ook beantwoorden want zij wilden ook van alles weten). Het helpt wel dat je op deze manier wat meer te weten komtr over het land waar je doorheen fietst. Ik kom natuurlijk elke dag heel veel mensen tegen die je groeten maar van een gesprek komt het niet door de taalproblemen. Misschien lijkt Vietnam daarom meer gesloten na landen als Thailand en Cambodja. In Cambodja spreken heel veel mensen Engels, in Vietnam niet behalve in gebieden waar veel toeristen geconcentreerd zijn. 

Het was niet ver ver fietsen vandaag, alles bij elkaar 66 kilometer. Het was wel heel erg warm, al vanaf half acht vanmorgen. Het is toch wel bijzonder dat ik ik in de moessontijd tot nu toe geen enkele dag in de regen heb gefietst. En sinds Phu Quoc is het zelfs elke dag stralend weer.

Morgen ga ik door naar My Tho, iets meer dan tachtig kilometer en de dag daarna het laatste stuk naar Saigon, ook zo'n afstand.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer