Can Tho

Gisteren een mooie route gefietst van bijna 80 kilometer van Long Xuyen naar Can Tho. Weer veel kanaaltjes, rivieren, bruggetjes en pontjes.

Veel rijstvelden en fruitbomen. En vooral heel veel mensen en brommers. In Can Tho de eerste parkeergarage voor brommers gezien, vijf verdiepingen hoog en helemaal vol.  Gisteren een leuk Duits (onderwijs-)stel ontmoet op het dakterras van het hotel (vandaar die foto), samen wezen eten, was leuk, aardige mensen. Zij reizen naar Phu Quoc waar ik net vandaan kom. Het is altijd leuk om ervaringen uit te wisselen. De drie dagen daarvoor geen buitenlander gezien, het is dan wel weer prettig opm eens even met andere reizigers bij te praten. Can Tho is een leuke stad (1,1 miljoen inwoners), veel te zien.

Ik ben nog niet zo onder de indruk van het Vietnamese eten. Het is wel goed en heel gevarieerd maar je hoort vaak zeggen dat het veel beter en gevarieerder is dan de Thaise keuken. Dat heb ik nog niet zo ervaren. Het  is goed maar zeker niet beter dan het Thaise eten. Misschien komt het nog.

Het Kim Tho Hotel waar ik verblijf is mooi gelegen vlakbij een van de vertakkingen van de Mekong. een mooi uitzicht vanaf het dakterras, vooral 's avonds.

Het fietsen gaat me hier steeds beter af. Go with the flow en doe alsof je in het spitsuur door Rotterdam Centrum fietst, trek je nergens wat van aan en laat je niet gek maken, dat is zo ongeveer de beste benadering. Je moet wel constant opletten want er kan altijd iemand zomaar stoppen, asfslaan, omkeren of zomaar opduiken. Is soms uitputtend na een paar uur trappen. Over het weer niks te klagen. Heet en heel veel zon.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer