Chinatown

Vanmorgen naar Chinatown gefietst, was eigenlijk best tedoen zolang het maar met de stroom mee gaat. De markt van Chinatown is vele malen groter dan de markt  naast het hotel. Er zijn alleen al tientallen winkeltjes waar je alleen maar teenslippers kunt kopen. En de hoeveelheid winkels gaat maar door, er komt geen eind aan.

Tempel Chinatown

Daarna naar een mooie Chinese tempel gefietst. Tesnlsotte via een park met allemaal heel moderne beelden terug richting hotel. In het park bij het hotel liep ik een van de jongens van gisteren tegen het lijf en even later was ik weer met een grote groep in gesprek. Iedereen is hier zo leergierig en wil zo graag weten hoe dingen buiten hun eigen land geregeld zijn en wat je van Vietnam vindt, heel erg leuk. Het gesprek ging weer over onderwijs, het onderwijssysteem , dienstplicht (en hoe je daar onderuit komt wanneer je ouders geld hebben), en de plaatsen waar ze zelf allemaal vandaan komen. De meeste studenten gaan een keer per jaar, met nieuwjaar of de herdenking van het Tetoffensief, terug naar de familie.

Net heb ik mijn fiets ingepakt in de kelder van het hotel. Ze wilden graag helpen maar dat vond ik niet nodig, toen kwamen ze met een enorme fan aanzetten omdat het toch wel warm was in de kelder. De doos die gemaakt was bleek perfect stevig maatwerk te zijn.

Vanavond nog maar eens lekker eten en dan morgenochtend om negen uur wordt ik opgehaald voor de transfer naar het vliegveld.

Reacties 1

thea 26-08-2013 10:39

Hoi Pieter, alles klaar voor de terugreis, wat is het weer snel voorbij. Maar je hebt wel weer ontzettend mooie dingen gezien. Tot ziens en de groetjes Thea

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer