Duong Dong

Gisteren bijna de hele dag doorgebracht in Duong Dong, de "hoofdplaats" van Phu Quoc. Het stadje ligt aan de westkust en wordt in tweeen gedeeld door de haven die vol ligt met vissersboten. In deze tijd van het jaar (natte moesson) liggen er veel meer dan normaal. Vissers uit het noorden van Vietnam komen in het zuiden vissen omdat het in het noorden nu te gevaarlijk is op zee. De haven is bizar. Er was enkele jaren geleden nog een brug over de haven maar die werd te gevaarlijk en is afgebroken. Er ligt nu tijdelijk een pontonbrug. Die wordt om de twee uur open getrokken door een bootje omdat de boten in en uit de haven moeten. Er ontstaat dan een enorme file van brommers die, wanner het ponton weer teruggeduwd wordt, elkaar geen milimeter ruimte geven. Geeft meteen weer hoe chaotisch het verkeer hier is. Van links naar rechts over de weg, aan de verkeerde kant van de weg rijden, plotseling stoppen enz. enz. Dat belooft nog wat naar Saigon. Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe brug maar dat gaat heel langzaam. Het werk is lange tijd stilgelegd omdat alle fondsen plotseling verdwenen waren. 

Duong Dong heeft verder nog een paar tempels (de Dinh Cau tempel als beschermster van de vissers) en een leuke nightmarket. Morgen, als het weer het toelaat, op de fiets naar de zuidpunt van het eiland. Het wil hier af en toe behoorlijk hard en lang regenen. Tot nu toe is de hoeveelheid regen enorm mee gevallen maar dit eiland krijgt elke dag de volle laag.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer