Fietsroute

De afgelopen weken veel voorbereidend werk gedaan. Onfdanks het soms koude en natte weer veel kilometers gemaakt en de gemiddelde snelheid en het daggemiddelde flink opgevoerd. Een tweede sleutelsessie bij Robs Bikeshop in Maasland achter de rug, de meeste eenvoudige problemen die ik onderweg kan tegenkomen moet ik nu zelf kunnen verhelpen.

Ook ben ik bij de Vietnamese ambassade geweest en heb nu een mooi visum in mijn paspoort zitten.

Vorige week mijn fietsroute van Asian Way of Life gekregen. Ik ben daarna aan het puzzelen geslagen aan mijn eigen ideeén aan te passen. Het gaat er waarschijnlijk als volgt uitzien. 

Vertrek naar Singapore op 17 juli, aankomst in Bangkok op 18 juli. Drie dagen acclamatiseren en rondkijken in Bangkok en dan op de fiets. In drie dagen naar de grens met Cambodja en dan in twee dagen naar Siem Reap (Angkor Wat). Angkor heeft in 2009 zoveel indruk gemaakt en ik heb zoveel nog niet gezien dat ik hier een dag of drie wil blijven. Dan met de boot naar Battambang en op de fiets verder naar Phnom Penh. Via Takeo naar de kust bij Kampot. In Kep wil ik een paar dagen blijven. Kep ligt op ongeveer 25 kilometer van de grens met Vietnam. Op 12 augustus gaat mijn visum voor Vietnam in. Ik wil dan van Kep via Ha Tien naar het Vietnamese eiland Phu Quoc, als het kan in één dag. Ook hier wil ik een paar dagen blijven en dan oversteken naar Rach Gia op het Vietnamese vasteland. Dan heb ik nog een dag of tien om via de Mekong Delta ( Cà Mau, Ba Liêu, Can Tho en My Tho) naar Ho Chi Minh City te fietsen. Dan resten er nog drie dagen om iets van HCMC te zien, mijn fiets weer in te pakkken en aan de terugreis te beginnen.

Op 27 augustus van Saigan naar Singapore en dan verder naar Amsterdam waar ik dan op 28 augustus weer aankom.

Reacties 5

M@rja 22-06-2013 14:06

Leuk om weer in de vakantie stemming te komen.
Succes,M@rja

Rob 22-06-2013 23:01

Leuk! Zo krijg ik er ook zin in. Hou ons maar op de hoogte verder.

Succes met geduld hebben...

Toni en Arnold 24-06-2013 08:31

Klinkt goed allemaal. We gaan je weer volgen!
Veel plezier met de voorbereidingen.

Rob & Marjan 10-07-2013 07:39

Hoi,
het komt nu allemaal erg dichtbij. Gelukkig heb je een beetje "tropisch" weer om nog wat kilometers te maken. Druk met de laatste voorbereidingen? Veel succes de komende dagen en goed vluchten naar Singapore en Bangkok.

Rob & Marjan.

thea 17-07-2013 17:13

Hoi Pieter, een goefe vlucht en veel fietsplexier. Ik ben benieuwd naar de foto"s die je nu weer gaat maken. Groetjes Thea

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer