Fietsverzorging

De afgelopen weken ruim 2100 kilometer afgelegd met mijn fiets. Ondanks de af en toe (erg) slechte wegen, ruw asfalt, of het ontbreken van een weg geen enkel probleem met mijn nieuwe Santosfiets gehad Geen spaakbreuk, geen lekke band, niets van dat alles. Ik ben zeer aan gehecht geraakt en de fiets en vooral aan het Rohloff schakelsysteem. Het is een uitkomst in het enorm chaotisc he verkeer en bij de talloze bruggen en pontjes. Vanochtend ben ik met mijn fiets naar een brommerwasplaats gegaan en heb daar mijn Santos laten " verzorgen". Eerst spoelen ze je fiets af, dan een zeepbad en weer spoelen vervolgens drogen. Hij ziet er weer als nieuw uit! Vanmiddag of morgen op pad voor een doos en noppenfolie.

Fietsverzorging

Het hotel staat in een leuke buurt, een markt en allerlei winkeltjes om de hoek en 's avonds een grote en levendige nightmarket. Gisteravond had ik afgesproken met Winand, de Nederlandse eigenaar van het Seabreaze hotel op het eiland Phu Quoc. Hij is de afgelopen dagen ook naar Saigon gefietst om allerlei zaken af te handelen. Gisteravond zijn we samen gaan eten (hij kent de weg hier), dat doen we vanavond nog een keer, morgen fietst hij terug. Het is leuk om met iemand die ook fietst bij te praten.De komende dagen wordt het sightseeing zonder fiets, waarschijnlijk met een cyclo.

Gisteren heb ik twee foto's toegevoegd met teksten die je elke dag langs de kant van de weg tegenkomt op reclameborden. Meestal heb ik geen flauw idee wat de teksten beteken maar de herhaling zorgt soms voor wat meer begrip. De teksten zijn soms grappig wanneer je ze uitspreekt, BOM HOI - VA EP - RUGA XE.

Ik ben zover dat ik weet dat BOM HOI betekent lucht pompen (banden oppompen) en RUGA XE sleutelen, het bortd staat overal bij de brommerwerkplaatsen.

Laatste foto's

Reacties 4

Rob 23-08-2013 07:51

Kijk! Dat is natuurlijk helemaal perfect. De fiets zal blij zijn met zo'n goede verzorging.

Ali B 23-08-2013 08:38

Mooi zo, ondanks alles toch weer veilig op je eindbestemming aangekomen. Nog een paar dagen en dan gewoon weer als de rest van Nederland aan het werk.

thea 23-08-2013 20:04

Hoi Pieter, ongelooflijk dat je alweer op je eidbestemming bent.
Wat gaat de tijd toch snel, maar ij heb wel van je verhalen genoten. Goede vlucht groetjes Thea

Marike 24-08-2013 13:30

Zo, je hebt het weer volbracht! En wat een vracht aan foto' s en informatie breng je weer mee terug. Wat zien de marktfoto's er toch altijd leuk/lekker uit. Vooral die ene, ha,ha.
Nu nog een beetje bijkomen en rondneuzen, dan weer lekker naar huis. Ik heb je flat al horen roepen...
Groetjes van Marike

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer