Kampot-Kep, Kort maar Krachtig

Een korte tocht, maar wel heel erg mooi,. De eerste achttien kilometer erg slechte weg door rijstvelden, kleine dorpjes en mangrove gebied. De oorspronkelijke asfalweg was helemaal verdwenen en op verschillende plaatsen werd gewerkt aan herstel. De slechte weg is niet eenvoudig maar wel geweldig om te fietsen. Vlakbij Kep is de weg plosteling weer perfect.

Kampot-Kep

Onderweg enkele kleine dorpjes met een moskee, vaak wonen hier vissers oorspronkelijk afkomstig uit Maleisie of ethische Cham. In Kep ben ik terecht gekomen in Rega Kep, Een prettig guesthouse van Franse eigenaren. Omdat ik nogal wat blubber had verzameld heb ik meteen maar m'n fiets schoongemaakt en wat onderhoud uitgevoerd.

Ik blijf hier drie nachten en ga dan Vietnam in. Ik probeer dan dezelfde dag over te steken naar het Vietnamese eiland Phu Quoc, Ik ga hier uitzoeken of ik misschien in Cambodja al een bootticket kan krijgen.

Kep heeft een ook z'ijn oorlogsgeschiedenis, In de Franse tijd werden hier mooie huizen voor de koloniale machthebbers gebouwd (Kep aan zee), na de onafhankelijkheid overgenomen door de (rijke) Cambodjanen, De Rode Khmer heeft hier een eind aan gemaakt, alle mensen afgevoerd en alle huizen in brand gestoken. Op sommige plaatsen is dit nog te zien. De komende dagen genoeg om te bekijken. Er is strand, maar mooi is het niet (o.a. door de moessonwind), de Kep crab is beroemd dus die ga ik natuurlijk proberen, met Kep peper er zijn hier ook peperplantages. Iets verder langs de kust is er zoutwinning. Alle ingredienten voor een culinaire uitspatting zijn dus aanwezig.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer