Laatste dag Phu Quoc.

Gisterochtend vroeg de markt van Duong Dong bezocht. Kleurrijk is een te beperkte omschrijving. Alleen al de verschillende soorten vis die er te koop wordt aangeboden is indrukwekkend. De kikkers zijn blijkbaar ook in het seizoen want het aanbod was enorm. Veel eten wordt ook ter plekke klaargemaakt maar daar heb ik me niet aan gewaagd. Groenten worden gewassen in het uitermate smerige havenwater, dat nodigt niet direct uit.

Markt Duong Dong

Op de markt begin het dan tien minuten enorm te hozen en daarna werd het schitterend mooi weer. Ben daarom mijn fiets op gaan halen in het hotel en in zuidelijke richting gefietst. Verlaten strandjes en stranden. Maar ook overal enorme bouwactiviteiten. Er worden nogal wat resorts uit de grond gestampt terwijl de infrastructuur nog lang niet op orde is (geen of heel slechte wegen, te weinig electriciteit enz.). Er is wel een nieuw vliegveld, het is net open en het schijnt de bedoeling te zijn er in twee jaar een internationaal vliegveld van te maken. Gaat Phu Quoc Phuket achterna?

Vanochtend, weer stralend weer, ben ik in noordelijke richting gefietst, mooie dorpjes en stranden en een mooi nationaal park. Veel van het eiland gezien in korte tijd. Onder andere dankzij de informatie van Winant, de Nederlandse eigenaar van het Sea Breeze hotel. 

Morgen ga ik, weer met een Super Dong natuurlijk, terug naar het vasteland. Niet naar Ha Tien aar een stuk verderop naar Rach Gia. Het is een uur langer varen. Afhankelijk van de aankomsttijd fiets ik door of blijf daar een nacht. Ik wil dan in ongeveer vijf a zes dagen door de Mekong delta naar Saigon fietsen.

Reacties 1

Els 15-08-2013 08:20

I.d.d. Wat een aanbod op de markt en wat een kleuren. Prachtig.Ook een aantal vreemde vruchten of wat het ook is. Foto's laten wederom de grote verschillen zien. Pracht en praal, mooie strandjes maar ook armoedige behuizing etc.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer