Leuke fietstocht

Zoals gebruikelijk wilde ik vanmorgen om zes uur vertrekken. Het hotel was van binnenuit echter hermetisch afgesloten en twee stafleden lagen nog voor de recepetie op de grond te slapen. Na een half uur was alles geregeld, paspoort en fiets retour en weer verder.

Een rechte weg langs een kanaal naar het oosten. De hele weg kwam er geen eind aan de lintbebouwing langs het kanaal waar de weg aan lag. Een leuke manier om kennis te maken met Vietnam en de Mekongdelta. Overval bruggetjes, kanaaltjes, riviertjes. Zodra ik de stad uit was waren de mensen ook meteen weer toegankelijker en vriendelijker. Volgens mij is het grootste verschil met Cambodja en Thailand dat buiten bepaalde plaatsen waar toeristen komen bijna niemand Engels spreekt. Mensen zijn heel erg geinteresserd in je, waarom je op pad bent, waar je vandaan komt, waarom op de fiets, hoe je heet maar een gesprek is moeilijk. Toch leek het wel weer een beetje op Cambodja.

Veel verschillende tempelsen maar ook katholieke kerken langs de weg.

Er zijn hier veel plaatsen langs de kant van de weg waar je koffie kunt drinken. Dat heb ik onderweg twee keer gedaan, een soort filterkoffie en je krijgt er dan ijsthee bij. Wat je eigenlijk moet doen is plaatsnemen in een hangmat, koffie vragen en sigaretten. Je krijgt dan koffie, vijf sigaretten op een schoteltje, een aansteker en een asbak (het lijkt wel of iedereen in Vietnam rookt, ook massaal in plaatsen waar het niet mag zoals restaurants). Voor de derde dag op een rij is het 's morgens vroeg al stralend weer. Rond negen uur is het al tweeendertig graden, vroeg vertrekken is dus wel prettig. Ik heb nu voor mijn overnachting een keer flink in de buidel getast en erblijf in een hotel dat eigendom is van de Vietnamese staat. Het Dong Xuyen Hotel kost me ongveer 16 euro met ontbijt maar alles werkt, alles is netjes schoon en ik kan er met Engels terecht.

Weer 75 km verder, morgen door naar Can Tho.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer