Nieuwe fiets

Al een hele tijd niets van mij laten horen. Ben toch wel degelijk bezig met het voorbereiden van de komende fietsvakantie. In januari heb ik een nieuwe fiets gekocht, een Santos Travelmaster 2.6 Alu met een Rohloffnaaf. Nooi gedacht dat ik nog eens zoveel geld zou besteden aan een vakantiefiets. Maar de proefrit overtuigde mij helemaal. De fiets is uiteraard helemaal naar mijn specifieke wensen opgebouwd. Vooral de Ohloffnaaf is een openbaring. Het schakelen is wennen , vooral het gegeven dat je ook vanuit stilstand probleemloos naar een ander versnelling kunt gaan. Hoewel het fietsweer niet erg meewerkt ben ik toch volop bezig geweest met het inrijden van mijn fiets. 

De workshop van Rob's Bikecenter heeft me enorm vooruit geholpen bij het onderhoud en reparaties. Een achterband verwisselen is immers een geheel ander onderneming dan bij een klassieke versnellingsnaaf. Eind deze week (na 1000 kilometer) moet de olie in de naaf worden verwisseld, een voorwaarde voor ik op vakantie kan. 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer