Phnom Penh

Even geen strak tijdschema bij het opstaan, prettig. Opvallend hoeveel details van een hotel ik me nog herinner van 2009, inrichting en  zelfs een paar personeelsleden zoals vanmorgen aan het ontbijt. Na het ontbijt een paar bezienswaardigheden van de stad die toen grote indruk hebben gemaakt opnieuw bezocht. Om te beginnen De Tuol Sleng gevangenis (S21), een voormalige school voor voortgezet onderwijs, door de Rode Khmer omgebouwd tot verhoor- en martelcnetrum. Vanuit dit centrum werden mensen, als ze nog niet dood waren naar een killingfield aan de rand van de stad gebracht. Inmiddels is er een klein boekje uitgebracht overe deze gevangenis, na een paar bladzijden lezen heb ik het weggelegd, het is allemaal wel heel erg gruwelijk.

Van dieptepunt naar hoogtepunt, het Nationaal Museum. De mooiste Khmer beeldhouwwerken zijn hier te bewonderen, veel uit Angkor. Er is op dit moment een aparte tentoonstelling over de problemen die er zijn met het leegroven van vindplaatsen door de bevolking. Mensen hebben niets en kunnen  geld verdienen met het verkopen van geroofde vondsten aan de (internationale) handel.

Je mag in het museum helaas geen foto's maken vandaar alleen wat foto's van de buitenkant.

Ik was nog niet naar de Centrale Markt  (Psar Thmei)  geweest, gehuisvest in een schitterend art deco gebouw (onlangs met hulp van Frankrijk gerestarureerd). De constructie is zo bijzonder dat het er zelfs midden op de dag koel is.

Psar Thmei

Tenslotte heeft een lokale kapper m'n haar weer op tropenlengte gebracht. Miorgen verder.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer