Rondje in en om Battambang.

Gisteren de hele dag in enrond Battambangdoorgebracht, de meeste tijd. op de fiets. In Battambang zijn de bezienswaardigheden vooral de overblijfselen uit de tijd dat de Fransen het hier voor het zeggen hadden. Koloniale overblijfselen dus, vooral mooie oude shophouses langs de rivier. Ook de oude markt, de Pasar Nat is gevestigd in een mooi oud gebouw.

Een stukje buiten de stad staan twee mooie tempels, Wat Ek Phnom  is een oude Khmertemepel waar Angkor ook vol mee staat. Deze tempel is vervallen en het bijzonder is dat er verder helemaal niemand te vinden is.Wat Somring Knong is een heel ander verhaal. De Rode Khmer hebben deze tempel "ontheiligd" door het te gebruiken als verhoorcentrum voor de mensen te vermoorden. De tempel is daarom niet meer te gebruiken en ook hier is daarom een nieuwe tempel gebouwd. Waar je ook komt, de oorlogsgeschiedenis is hier nooit ver weg.

Na een dag rondsjouwen rondom en in de stad is het goed vertoeven op het dakterras van m'n hotel, een aanrader voor wie eens in Battambang komt.

Vandaag ga ik nog wat bezienswaardigheden bekijken. Morgen verder op de fiets. Ik wil in drie dagen naar Phnom Penh fietsen, dat is ongeveer driehonderd kilometer verder. Als het weer blijft zoals het nu is, wordt het zaak om 's morgens vroeg te vertrekken zodra het licht is, rond tien uur is het al behoorlijk heet. Overdag is het ongeveer drieendertig graden, meestal komt er ;s middags bewolking en aan het eind van de middag koelt het af , vooral als er wat regen valt. Morgen probeer ik tot Pursat te komen, dat is hondervijf kilometer verderop.

Reacties 2

Ali B 01-08-2013 14:29

Ben een paar dagen voor m'n baas naar Duitsland geweest, heb je daar niet gevolgd, heb ook niks gemist blijkt. Lijkt erg veel op vorig jaar. Fietsen en aan het eind van de dag aan het bier. Kun je ook in Duitsland: van Bierstube naar Bierstube.

Arnold 02-08-2013 15:48

We volgen je op de voet o nee op de fiets.
We volgen je voorbeeld
De kogel is door de kerk. We gaan ook fietsen maar dan in ons eigen landje.

Veel plezier en we blijven je volgen.

Arnold en toni

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Royal Hotel, Battambang

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer