Rondje Kep.

Kep is een schiereiland met in het midden een heuvelachtig nationaal park. Aan de rand van het schiereiland ligt een weg. Als je dit rondje Kep fietst (25 kilometer) kom je vanzelf langs de bezienswaardigheden van het eiland. Dat rondje heb ik gisteren gemaakt, langs een peperboerderij, een paar tempels, mangrove, de crabmarkt en natuurlijk veel rijstvelden waar volop rijst geplant wordt.

Rega Kep is een leuk guesthouse, met interessante "gasten". Gisteren kennis gemaakt met Russel, een Australier die wat door Cambodja reist en dan af en toe zijn zoon bezoekt die in Siem Reap woont. Hij is 51 en reist met een teddybeer die ook 51 is. Op de meest merkwaardige plaatsen maakt hij foto's en filmpjes van " Ted" die hij op YouTube zet. Ik ben nu ook vereeuwigd met "Ted". Hij heeft ookeen vriendin geregeld voor " Ted", dat is een oude barbiepop. Daar hebben we het gisteravond dus uitgebreid over gehad, samen met Ann, een Amerikaanse onderwijzeres die het allemaal geamuseerd aanhoorde en van commentaar voorzag. Met wat bier erbij werd het een gezellige avond....

Ik werk mijn reisdagboek dit keer bij in een Don Bosco school. Internetcafes zijn er hier bijna niet. Ik fietste langs de school waar opleidingen worden verzorgd. Je kunt er je kleding laten wassen, er is een kapper, en er is een soort ict opleiding voor de leerlingen waar je gebruik kunt maken van de computers. Tgelijk kunnen de leerlingen (die je moeten ontvangen en wegwijs maken) hun Engels kunnen oefenen.

Morgenochtend om zes uur fiets ik naar de grens met Vietnam en daarna door naar Ha Tien. Daar vertrekt rond e middag een ferry naar het eiland Phu Quoc, Je leest hier of het allemaal gelukt is.

Reacties 1

Marike 12-08-2013 21:49

Hoi Pieter,
Nou, je bent in ieder geval ruim op tijd voor degrensovergang. Wat heb je ondertussn een mooie plaatjes geschoten. Ik zie al een aantal kalenders in het verschiet, prachtig!
Ben benieuwd naar het eiland, veel plezier daar.
Groetjes van Marike

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer