Routeverkenning

De voorbreiding van een fietstocht is leuk werk. Dagafstanden, het landschap, bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden zijn belangrijk. De route van Asian Way Of Life is mijn uitgangspunt. Ruwweg ziet de route waar ik mij op aan het voorbereiden ben er als volgt uit:

Thailand Bangkok, Phanom Sarakham, Kabin Buri, Sa Keo, Aranyaprathet.

Cambodja Sisophon, Kralahn, Siem Reap (Angkor). Daarna is er een aantal mogelijkheden. Als er genoeg water in het Tonle Sap Meer staat rechtstreeks met de boot naar Phnom Penh. Ook is het mogelijk om met de boot naar Battambang te gaan en dan verder langs het Tonle Sap Meer te fietsen naar Phnom Penh. Het is ook mogelijk om langs de andere kant van het meer te fietsen via Kompong Thom, daar beng ik al eerder geweest dus dat is niet zo aantrekkelijk. Van Phnom Penh wil ik verder naar de kust. Sihanoukville ken ik uit het verleden en vind ik niet zo aantrekkelijk, daarom wil ik via Takeo naar Kampot en Kep fietsen.Na Kep wil ik de grens oversteken naar Vietnam.

Vietnam Ha Tien (daarna als het mogelijk is naar het eiland PhuQuoc), Rach Gia, Long Xuyen, Can Tho, Vinh Long, My Tho (via Ben Tre), Ho Chi Minh City (Saigon).

Meer dan genoeg om uit te zoeken in de komende maanden!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer