Sightseeing deel 2

Ben vanmorgen weer op pad gegaan, bezienswaardigheden in de stad bekijken. Het is zondag en het verkeersaanbod is een stuk minder, dat maakt lopen een stuk prettiger. In het Ho Chi Min museum is alle aandacht gericht op de vrijheidsstrijd tegen de Fransen, de verdeling in Noord en Zuid, de strijd tegen de Amerikanen en de specifieke geschiedenis van Saigon-Ho Chi Minh stad. Sommige delen van het museum zijn hopeloos verwaarloosd terwijl andere er piekfijn bij liggen. Veel communistische propaganda, veel vitrines met de bril, de kaarten, de revolvertas enz. van een bekende bevelvoerder van het leger. Ook veel bekende foto's van de strijd tegen de Amerikanen, net of je de periode 1970 - 1976 opnieuw beleeft. Plotseling verscheen er een bruidspaar, de hal van het museum bleek erg in trek te zijn als locatie voor bruidsfoto's.

Daarna kwam ik  terecht in een jazzy zondagochtendconcert. Het was nog erg vroeg maar al druk. Het concert werd gehouden voor de ingang van het oude Franse operagebouw. Een tijdje staan luisteren en daarna kwam ik terecht in een mooie verstilde Chinese tempel.

De gespreksgroep

Rond de middag was ik weer bij het park voor het hotel. Binnen vijf minuten was ik (weer) in gesprek met jonge studenten die hun Engels willen bijspijkeren. Het gesprek ging over het onderwijs in Vietnam en Nederland, wat ik van Vietnam vond, de verschillen tussen Vietnam en Nederland, het belang van de Engelse taal en hun ultieme wens om op een buitenlandse universiteit te mogen studeren. Ik ben onder andere aan de weet gekomen dat een Vietnamese onderwijzer onegveer 100 Euro per maand verdient. Dit bedrag wordt zijn/haar hele leven alleen met de inflactiepercentages bijgesteld, verder niet. De studenten gaven allemaal de voorkeur aan de naam Ho Chi Minh City boven Saiging. "Oom Ho heeft heel erg veel voor ons land gedaan en hij verdient dat." Het gesprek duurde ongeveer anderhalf uur, weer een leuke ervaring erbij.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer