Sightseeing in Saigon

Gisteren de hele dag op pad geweest. Het hele centrum staat vol met geschiedenis die te maken heeft met de Vietnamoorlog. Ik ben bij hetstadhuis, de Xa Loi Pagode en het War Remnat museum geweest. Het laatste grijpt me, ondanks de onvermijdelijke eenzijdigheid, erg aan. De Amerikanen hebben hier, zoals iedereen wel weet, stevig huis gehouden. Vooral de afdeling van het museum gewijd aan het gebruik van Agent Orange en de gevolgen daarvan voor de bevolking is aangrijpend.

Ik heb de bezienswaardigheden niet op de fiets bezocht, daar is het verkeer te krankzinnig voor. Saigon lijkt wat dat betreft wel een beetje op Bangkok. Daar zijn veel meer auto's en vrachtauto"s, hier brommers. In Bangkok merk je na een kwartier al hoe erg de luchtverontreiniging is, hier duurt het wat langer maar na een uur merk je het vooral aan je keel. Ik heb me laten fietsen door een cyclo die via kleine achterafstraatjes je snel naar alle bezienswaardigheden brengt die je wilt zien. Je spreekt af waar je naar toe wil, beopaalt de prijs en hij bepaalt de meest logische route.

Eneco Saigon, of KPN?

Tegenover het hotel is een park, wanneer je daar door wandelt wordt je overal aangesproken door studenten die graag met je in gesprek gaan om hun Engels te oefenen, binnen een paar minuten ben je met een groep in discussie. Ook wordt er 's morgens vroeg al gesport en op bepaalde plaatsen zijn mensen stildansen aan het oefenen, heel bijzonder allemaal. 's Avonds is er een wat ander publiek in het park, drugsverslaafden en mannen die je aan de vrouw willen helpen. Die mannen spreken weinig Engels maar hebben duidelijke foto's op zak. Het aantal straatverkopers is enorm groot evenals het aantal bedelaars. Zaken die je niet verwacht in een communistische heilstaat.

Vandaag ga ik weer verder met bezienswaardigheden bekijken, morgen m'n fiets inpakken en overmorgen begint de reis terug.

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer