Stevige fietsdag

Uiteraard weer om zes uur, als het net licht is, op pad. Tot half acht is het gelukkig redelijk rustig op de weg. Net als gisteren veel hobbels en gaten, de hele dag goed opletten dus. Voor het eerst een harde tegenwind, het schiet daardoor minder op dan de vorige twee dagen langs highway 5. Zo'n dertig kilometer voor Phnom Penh kondigt de stad zich eigenlijk al aan. Veel zwaar vrachtverkeer en veel bussen. Vooral voor die jongens moet je oppasen, idote inhaaltrucs vlak  v oor je zijn geen uitzondering. Gisteren heb ik m'n eerste ongeluk gezien, een gekantelde vrachtwagen op de weg en een brommer in twee stukken gereden. Dan besef je dat het uitkijken geblazen is onderweg.

Vijfentwintig kiolmeter voor Phnom Penh beginnen uitgebreide wegwerkzaamheden, verdubbeling van het aantal rijstroken. Door de wind lijkt het af en toe of ik een zandstorm terecht ben gekomen. Gecomineerd met de houtvuurtjes langs de kant van de weg en de uitlaatgassen van bussen en vrachtwagens is het niet om te harden. Toch wonen er heel wat mensen in simpele bamboehutjes langs de weg.

Na 99 kilometer eindelijk bij hotel Mittapheap in Phnom Penh. Dit hotel ken ik van vier jaar gelden. Mooie schone kamers, een goed restaurant en een café met lekkere koffie. Het douchewater is donkerbruin, 99 kilometer stof, zand, rook en uitlaatgassen. Ik blijf hier lang genoeg om mijn kleding nu eens goed te laten uitwassen.

Over vier dagen ga ik verder richting kust. Voorlopig ga ik eens in Phnom Penh rondneuzen. Foto's volgen. 

Reacties 1

thea 03-08-2013 18:56

Hoi Pieter, even de tijd genomen om je verhalen yr lezen en je foto's te bekijken.
Ze zijn weer even mooi als de vorge jaren.
Ik hoop voor jou dat de werkzaamheden achter je liggen en ook dat de wind gaat liggen.
Groetjes Thea

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer