Verkiezingen en Angkor Wat.

Een spannende dag vandaag in Cambodja, er zijn verkiezingen. De spanning is voelbaar, er werd overal fel campagne gevoerd. Hele dorpen waren voor één partij, dat kennen wij (gelukkig) niet meer. Veel zal er waarschijnlijk niet veranderen, Hun Sen blijft aan de macht en de corruptie (dé ziekte van het land) gaat gewoon verder. Daar veranderen de verkeizingen niet veel aan. Wat belangrijk zal zijn of oppositiepartijen sterker worden dan ze nu zijn, met de onverwachte terugkeer naar Cambodja van een oppositieleider schijnt er hoop te zijn op wat verandering. Als het goed is, wordt heel Cambodja vandaag "drooggelegd", benieuwd of daar iets van te merken valt.

Op weg naar de "de" tempel van Cambodja, de werelderfgoedtempel Angkor Wat, was het vanmorgen vroeg bij de stembureaus heel druk, enorme rijen mensen stonden tot ver op straat te wachten op hun beurt om te mogen stemmen.

Op de terugweg van Angkor Wat ben ik bij een stembureau gaan kijken, het was inmiddels rustiger geworden. Het stembureau was, kan het symbolischer, gevstigd in een tempel naast een killingfield van de Rode Khmer. Een stembureau naast een herdendingspagode vol met schedels van mensen die door de Rode Khmer zijn afgemaakt.

Angkor Wat

Morgenochtend om zes uur fiets naar een aanlegsteiger aan het Tonle Sapmeer om daar de boot naar Battambang te nemen, de reis gaat verder....

Reacties 3

Toni en Arnold 28-07-2013 09:28

Je hebt weer veel moois gezien onderweg. We genieten van je foto's en reisverhaal. Veel plezier en geniet ze!

Toni en Arnold

Mustapha 28-07-2013 15:31

Je afbeeldingen maken het verhaal levend!

Saskia 29-07-2013 07:52

Succes met de boottocht en nog veel plezier verder!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer