Weer een stuk verder.

De weg is een stuk slechter en het landschap een stuk mooier. De volgende 97 kilometer langs dezelfde weg. Vroeg vertrokken om al een flink stuk gevorderd te zijn als de zon echte heet begint te worden (rond half tien). Tot een uur of negen is het meestal bewolkt en dan komt de zon door. Een half uur later is het aL BLOEDHEET. Het is dan prettig als je er al behoorlijk wat kilometers op hebt zitten. Gisteren ben ik de eerste "vakantiefietser" tegengekomen, een meisje uit Australië. Zij fietste in tegenovergestelde richting en was op weg naar Battambang. Ze had in het noorden van Thailand een fiets gekocht maar het viel nogal tegen. Darom legde ze grote stukken van haar route met bussen af. Ze vertelde dat ze vooral heel erg moe was van het fietsen. Volgens mij had ze vooral een verkeerde fiets aangeschaft (so cheap, only 200 dollars), veel te klein, dan kost het trappen een hoop energie. Vanmorgen kwam ik een meneer uit Denemarken tegen, fietste ook in de richting van Battambang. Een doorgewinterde fietsers, kilometers maken voor het heet wordt. Leuk om eindelijk eens andere fietsers tegen te komen.

ontmoeting

Het landschap was vandag erg mooi, overal werd hard gewerkt in de rijstvelden (velden omploegen en rijst planten).  Ik Kompong Chnang ben ik aanbeland in het Svasnn Phnum Hotel. Mooie kamer, goed verzorgd, internet, wifi en een goed restaurant met koud bier. Wat wil je nog meer na 97 kilometer fietsen. Morgen het laatste stuk naar Phnom Penh, nog zo'n 90 kilometer. In Phnom Penh blijf ik vier nachten en ga dan verder in de richting van de kust.

Laatste foto's

Reacties 1

Marike 02-08-2013 12:58

Hoi Pieter,
Je bent alweer een eind op streek. Leuk om iemand te ontmoeten met dezelfde fietspassie, denk ik. Gaat hij ook dezelfde kant op?
Ik heb wat mailtjes achter elkaar gekeken. Wat een mooie foto's tijdens je boottocht. Is dat niet het prachtige Turkse blauw wat ik steeds zag? En je slaapt als een prins, dat heb ik al gezien. De prins van Oranje, ha, ha. Zet 'm op en fiets 'm erin (op 12 augustus). Groetjes van Marike

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer