Weer naar het vasteland.

Gisteren naar het noorden van het eiland gefietst en later een echte strandtent opgezocht. Het is al twee dagen erg mooi strandweer, de moessonbuien zijn helemaal verdwenen, een middagje strand was leuk.

Strandtent Phu Quoc

Alles gaat hier anders danin Thailand of Cambodja, daar heb ik al eerder wat over geschreven. Overal waar je verblijft moet je je paspoort inleveren. Vanuit mijn hotel ging een van de medewerkers elke avond met mijn paspoort naar de politie. daar wordt dan gergistreerd waar je verblijft. En dat elke avond in elk hotel weer opnieuw. Inhet Seabreeze Hotel was ik de enige buitenlander dus de service was alleen voor mij.

Vanmorgen met de Super Dong 5 teruggekeerd naar het vasteland. Deze boot was een maatje groter. Naast twee fietsen gingen er ook met gemak heel wat brommers mee aan boord. Ook op de boot moest ik mijn paspoort laten zien. De oversteek duurde tweeeneenhalf uur en toen was ik in Rach Gia. Ik heb een hotel gezocht en ben tercht gekomen in het Kim Co Hotel. Daarna wat door het centrum van de stad gaan dwalen (Rach Gia heeft ruim 200.000 inwoners enis een economische groeistad, weinig te beleven). Ik was op zoek naar een internetcafe maar kon er nergens een vinden. Ik zit nu tussen een heleboel zeer opgewonden schreeuwende Vietnamese jongens die zitten te gamen. Maar ik heb internet gevonden.

Morgen ga ik weer  fietsen naar Long Xuyen en overmorgen door naar Can Tho, ik ben dan echt in de Mekong Delta.

Reacties 2

Ali B 16-08-2013 14:49

Die vietnamesen begrijpen het heel goed. Volgens mij ben jij de enige doe voortdurend zijn paspoort moet inleveren, geef ze eens ongelijk!

thea 18-08-2013 15:19

Hoi Pieter, weer even van je avonturen en foto"s genoten.
Er is wel veel armoede, maar toch is het een kleurrijke cultuur
Groetjes Thea

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer